Nedbemanning i kommunen

Bildet er hentet fra pixabay.com

I går fikk jeg en trist beskjed. Jeg ble skikkelig forbanna når jeg fikk høre det, rett og slett. Nå legges dagsenteret til psykisk helse i min kommune ned. Vel, vi som benytter oss av dagsenteret fikk tilbud om det skulle være oppe en hel dag, eller to halve dager. Det er jo ingenting!! Jeg er så frustrert, trist og lei meg. Så mange følelser på en gang.

Ikke bare på vegne av meg selv, men alle andre som benytter seg av dagsenteret også, så er dette veldig trist. På dagsenteret har det vært ulike aktivitets grupper som hobbygruppe, matlagingsgruppe, turgruppe, strikkegruppe, tanker og refleksjonergruppe og hobbygruppe. Det har også vært drop in hvor folk har hatt muligheten til å komme uten å melde seg på noe gruppe. Mange har hatt god nytte av å være der. Ha ett møtested hvor man kan være sosiale. Ha noen å prate med. Det å være sosial når man sliter psykisk er alfa omega. Det hjalp meg mye da jeg slet psykisk, og skulle få det bedre med meg selv.

Jeg synes alltid det har vært godt å ha noe å gå til når jeg har hatt behov. Nå har jeg ikke det tilbudet lenger. Jeg brukte det stedet, for å komme meg ut å være sosial. Drikke kaffe, strikke og prate med de andre som var der. Jeg har ikke så stor vennekrets, så det å ha den muligheten har vært gull verdt for meg.

Nå må rådmannen i Lunner skjerpe seg. Hvor har pengene blitt av? Har alt gått til det nye sykehjemmet som kommer på Harestua? Nå nylig har det vært så stor fokus på selvmord etter at Ari Behn tok sitt eget liv. Hva tror du vil skje med oss i Lunner nå som vi ikke har noe sted å gå til lenger?

Det skal ikke være sånn! Noe MÅ gjøres!

5 Kommentarer på “Nedbemanning i kommunen

  1. Du snakker om at du har liten vennekrets, men de du np svaner ifra dagsenteret var vel dine venner? Kan dere ikke bare prøve samles utenom dagsenteret da? Eller lage deres eget hvis du skjønner. Nesten som når vi lagde vår egen klubb når vi var små vet du? Du ser jo ut ril å være ek som kan ta initiativ til noe sånt? Spør din psykiatriske sykepleier om de kan nevne d3t tul noen av de andre? Og hvis det er sånn at det blir oppe litt i to dager eller en hel dag i uka. Så kan dere jo møtes der og snakke om det? Det var den beste løsningen jeg kom på sånn i farta. Det er sikkert ikke umulig 🙂

    • Ser jeg hadde noen skrivefeil. Det kommer av at jeg skrev det raskt på mobilen og ikke fordi jeg er stutt :-))

      • Fort gjort med noen skrivefeil iblant! Jeg skjønte hva du mente, så ikke tenk på det 🙂

    • Ja, det går absolutt an å få til noe utenom dagsenteret. Det er jo mange som møtes fra før av på fritiden. Men det er absolutt mulig slik du tenker 🙂 Tusen takk for tips!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *