Tanker og meninger

“Hun kommer til å bli en dårlig mor”

Folk har så lett for å dømme andre. Folk tror de kjenner en, men så tar de så fullstendig feil. De har ikke daglig kontakt med personen, og ser kun hva som skjer via sosiale medier. Eller så kjenner de kanskje personen fra før fra skolen.

Mange har nok ulike tanker om hvordan jeg kommer til å bli mor. Jeg har en fortid som alle andre. De tenker nok at «herregud, skal Charlotte bli mamma!!? Og hun som har slitt så mye psykisk og hatt det vanskelig opp igjennom årene!» For de som har en tilknytning til meg, enten det er gammel klassekamerat eller hva det er, så gjør de seg nok tanker på hvordan dette vil gå.

Jeg er så lei av at folk skal dømme ut ifra fortiden, og ting de ser på sosiale media. Vi alle gjør faktisk feil her i verden. Verken DU eller JEG er perfekte. MEN ? vi kan faktisk forandre oss. Det siste året har jeg jobbet knallhardt med meg selv. Jeg har fått god hjelp med psyken, og jeg har måttet avgjørelser som har vært vanskelige. Jeg har sagt farvel til venner jeg har hatt, og jeg har virkelig tatt meg selv i nakken.

Nå i dag kaller jeg meg selv for frisk. Jeg sliter ikke psykisk lenger. Det er en fantastisk følelse å ha. Jeg har faktisk sett på meg selv som frisk i over ett halvt år nå. Jeg har det så mye bedre med meg selv nå enn det jeg har hatt tidligere. Merker at for hver dag som går, så faller flere brikker på plass. Det går den rette veien. Jeg har fått mer orden på livet, og føler meg 10 kilo lettere enn før. Jeg tar også mer ansvar enn jeg har gjort tidligere.

Når det gjelder graviditeten, og det at jeg skal bli mamma. Greit, det var ikke planlagt i det hele tatt.. Ikke er jeg sammen med barnefaren, og ikke har jeg en jobb eller utdanning. Men det gjelder å gjøre det beste ut av situasjonen. Jeg tok ett valg, og jeg valgte å beholde barnet. Det er det som føltes riktig for meg, så da ble det sånn. Jeg gleder meg kjempemasse til å bli mamma. Og igjen ? ikke tro jeg ikke tar ansvar, for det har jeg gjort. Jeg har hatt kontakt med barnevernet og kommunen generelt om dette med at jeg skal ha barn. Nettopp på grunn av at jeg har slitt mye psykisk. Det var faktisk jeg selv som tok initiativ, og tok kontakt med de helt selv. Jeg ønsket nemlig å være på den sikre siden.

Jeg tror jeg kommer til å bli en kjempegod mor jeg. Jeg har så mye omsorg i meg, så jeg kommer til å være skikkelig overbeskyttende og ta godt vare på lillegutt. Og går det ikke bra..Ja, da tørr jeg faktisk å innrømme det, og be om hjelp. Verre er det ikke. Såpass voksen er jeg, nemlig.

Vær så snill.. Ikke døm meg ut i fra min fortid, og ting du hører og ser. Bli heller kjent med meg. Jeg har faktisk forandret meg med tiden.  

Charlotte 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *