Hverdag

Oktober måned

Nytt år med ny oktober måned er i gang. I dag er det 1 oktober, og det betyr at Rosa sløyfe aksjonen er i gang. Dette er en sak jeg støtter hvert år. Det er en god sak som er viktig at vi støtter her i Norge. Nemlig kampen mot brystkreft.

Litt fakta :

  • Brystkreft er den klart hyppigste kreftformen hos kvinner og rammer 3300 kvinner hvert år. Én av tolv norske kvinner vil utvikle brystkreft i løpet av livet.
  • Takket vært forskning på behandling og tidlig oppdagelse av brystkreft overlever flere enn tidligere. I følge Kreftregisteret lever nesten 90 prosent av alle kvinner som får brystkreft fem år etter at de fikk diagnosen.
  • I 2015 døde 663 kvinner av brystkreft.
  • At overlevelsen ved brystkreft øker, har sammenheng med forbedrede metoder for utredning og behandling, i tillegg til tidligere diagnose grunnet mammografiscreening. Det er også jobbet mye med bevissthet hos kvinner, slik at når man får en forandring i brystet, går man til legen tidligere.

Jeg har startet en egen innsamling i forbindelse med rosa sløyfe aksjonen.  Bli med og støtt en viktig sak ved å gå å klikke >HER

Charlotte 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *