Tanker og meninger

Sliter du med dårlig selvtillit?

Jeg føler meg så mislykket. Jeg får ikke til noe av det jeg har lyst til. Jeg føler meg feit. Får ikke til å sminke meg som alle andre. Alle lykkes, men ikke jeg. Jeg har lyst til å være som de «kule» folka. Jeg har ikke noen kule og fine klær i klesskapet. Jeg har ingen venner. Jeg er mye alene. Ingen liker meg. Jeg må forandre meg. 

Grunnene til at du sliter med selvtillit kan være så mangt. Kanskje kjenner du deg igjen av noe av det jeg har nevnt over? Slapp av, det går over. Jeg kan ikke love deg at du får bedre selvtillit over natta, men jeg håper ved å bruke litt tid på det, så går det over etter en stund.

Før hadde jeg veldig dårlig selvtillit, og brukte alt for mye tid på å prøve å bli akseptert av andre. Særlig av den «kule» gjengen på skolen. Jeg prøvde å endre meg, men vet du hva? Det hjalp ikke en dritt. Du må jobbe MYE med deg selv. Du må akseptere deg for den du er, og begynne å elske deg selv. Du er deg, og ingen andre. Du kan starte med å prate til deg selv i speilet. Fortelle at du er pen, fantastisk og at du er bra nok. For det er du. Det som er så herlig er at ingen mennesker her på jorden er like. Alle er ulike. Tenk om alle hadde vært som meg, eller deg. Tenk så kjedelig det hadde blitt.

Mange ganger har jeg hatt følelsen av at jeg ikke er bra nok. Hadde bare lyst til å gi opp. Hadde ikke lyst til å leve lenger, for jeg fikk ikke til noe. Jeg satte for høye krav til meg selv. Jeg fant ut over tid at jeg måtte senke kravene. Fokusere mer på det som var bra, enn det som var dårlig. Det er noe jeg fortsatt gjør den dag i dag, for å holde motivasjonen oppe. Jeg klapper meg litt på skuldra, og er fornøyd for det jeg får til. Når jeg ikke får til det jeg ønsker, så har jeg klart å akseptere det. Da har jeg bare latt det være, men fortsetter å jobbe mot å klare det neste gang jeg forsøker på nytt. Iblant sliter jeg ofte med å komme ut døra. Den store dørstokkmila kan være veldig lang, men når jeg først har kommet meg ut og på vei til ett møte eller lignende. Ja, da er jeg stolt som bare det, og smiler fra øre til øre der jeg går tuslende. Det er en fantastisk følelse når man har klart å nå målet.

Husk at du er BRA nok som du er, og ta step by step. Ta gjerne små skritt i starten. Det er helt greit. Etterhvert kan du ta litt større steg. Jeg heier på deg! 

Charlotte 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *